Nikdy jsem neměla ráda whisky, což není úplně ideální předpoklad pro účast na akci, která vám má poodhalit tajemství míchání tohoto nápoje. Ne že bych k ní chovala vyložený odpor. Vždycky mi připadala velmi sexy, zvlášť v broušené křišťálové karafě. A vždycky jsem doufala, že jednou přijde den, kdy někdo z mé tváře strhne roušku nevědomosti a naučí mě ji pít. Nelehký úkol na sebe vzal Zdeněk Kortiš, majitel olomouckého podniku The Black Stuff Irish Pub & Whisky Bar, jednoho z nejlepších pubů v republice, a ambasador whisky Chivas Regal. Tak schválně.

Přede mnou na stole stojí několik různých skleniček, odměrný válec, míchátka a pět různých vzorků whisky vyrobených v různých koutech Skotska. Její příběh se začal psát v roce 1801, kdy si bratři James a John Chivasovi založili v Aberdeenu obchod Emporium s lahůdkami a prémiovým zbožím. Včetně whisky. "Všimli si ale, že výrazné single malt whisky nejdou příliš na odbyt a kupí se jim ve skladu. Začali proto experimentovat s mícháním uleželých sladových a obilných whisky," vysvětluje Kortiš.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se