Libor Ševčík

Gurmánská plavba

Klidné a převážně venkovské Burgundsko, poseté románskými kostely, si mnozí zamilovali díky slavným skvělým vínům. Nejen je, ale také tamní...
11. 5. 2009 ▪ 5 min. čtení

Šampioni Dlouhého stolu a Vinexu

V Brně vyhlásili první letošní vítěze na velké mezinárodní přehlídce vín – Vinex 2009. A u Dlouhého stolu v pražském hotelu Hoffmeister se...
18. 3. 2009 ▪ 3 min. čtení

Láska dobrou kuchyni přenáší

Už přes rok mají obyvatelé Jihlavy i její návštěvníci možnost pojíst ve špičkové restauraci Tři knížata. Mimo velká města je to stále ještě...
18. 3. 2009 ▪ 4 min. čtení

Na nic si nehrát!

Najít v Praze restauraci s výborným poměrem cena/kvalita není snadné. Jednou z nich je bezesporu nenápadný nekuřácký podnik Na Kopci na jednom z...
12. 3. 2009 ▪ 4 min. čtení

Van Gogh přece také nesoutěžil

Nový ročník vín z nejproslulejší francouzské vinařské oblasti Médoc u Bordeaux se poprvé ochutnává ve třetím roce po sklizni. Letos je tedy na...
4. 3. 2009 ▪ 5 min. čtení

Tady se kuchař hostů nebojí

Nenápadný vchod ze zadního traktu Paláce Kinských vede do podzemní útulné restaurace. Ochutnat zde můžete dobře připravenou moderní francouzskou...
4. 3. 2009 ▪ 2 min. čtení

Česká noblesní klasika

Zdeněk Pohlreich pro gurmány i gurmety znovuobjevil lahůdku připravovanou z telecích či hovězích líček. Přišel s nimi právě včas, kdy všude v...
25. 2. 2009 ▪ 3 min. čtení

Vinařský zeměpis Česka

V přehledu stovky nejlepších vín uvádíme vinařskou obec a vinařskou trať, ze které pocházejí hrozny k jejich přípravě. Obce jsou součástí šesti...
25. 2. 2009 ▪ 3 min. čtení

100 nejlepších vín

Obliba kvalitních vín roste. Vína pocházející z vinic na území České republiky získávají i mezinárodní ocenění. Za tím nejlepším z tuzemských...
25. 2. 2009 ▪ 30 min. čtení

Rudé překvapení

Vzhledem k tomu, že naše vinařské oblasti patří k nejsevernějším v Evropě, nebývalo domácí červené víno ve srovnání s konkurencí z jižnějších...
18. 2. 2009 ▪ 3 min. čtení

Na Štěpáně, tam to žije

Restaurace Na Štěpáně, na dohled od Mělníka a soutoku Labe s Vltavou, má více než dvousetletou tradici. Stála tady ještě v době, kdy zde lidé...
18. 2. 2009 ▪ 5 min. čtení

Sto nejlepších plzeňských pivnic

Kdysi se chodilo sto jarních kilometrů, nyní můžete navštívit sto zajímavých hospod a dostanete také potvrzení do knížečky. Téměř 140 tisíc...
11. 2. 2009 ▪ 5 min. čtení

Nastal čas zabijaček

Při vyřčení slova zabijačka se milovníkům vepřového sbíhají sliny. Vidí jitrnice, jelita, tlačenky, ovary, čerstvé škvarky a těší se, jak si...
10. 2. 2009 ▪ 4 min. čtení

Společné ochutnávání vína

Lezavý zimní čas přímo vybízí zajít někam do příjemné hospůdky či vinárny, kde určitě najdete pár spřízněných duší. Tradice stolních společností...
3. 2. 2009 ▪ 6 min. čtení

Pět nejlepších restaurací Slovenska

Stejně jako ve většině vyspělých zemí světa mají i na Slovensku svou ročenku nejlepších restaurací. Na rozdíl od slavného Michelinu, kde hodnotí...
5. 2. 2009 ▪ 5 min. čtení

Šampioni z celého světa

Oceněním nejlepších vín, vinařství a dovozců skončil loňský ročník Prague Wine Trophy. Na galadegustaci v Břevnovském klášteře bylo k ochutnání...
4. 2. 2009 ▪ 3 min. čtení

Život je krásný

Nenechte se zmást italským názvem, Ristorante Rialto má ryze brněnskou adresu Veveří. Z Itálie pochází nejen většina nabízených jídel, ale i...
27. 1. 2009 ▪ 4 min. čtení

Nejlepší olivové oleje

Soutěžit se dá v lecčem. Nejenom v různých sportech, ale také o nejlepší jídlo, víno, pivo nebo třeba olivový olej. V Itálii už po deváté...
21. 1. 2009 ▪ 5 min. čtení