Petra Pospěchová

redaktorka

Mladí a nadaní

Ještě jim nebylo osmnáct let, a už dokázali výjimečné věci. Ve sportu, literatuře, vědě. Jak je o mladé talentované Čechy postaráno a jaké...
15. 11. 2013 ▪ 16 min. čtení

Forma a obsah Plevele

Plevel Krymská 2, Praha tel.: 273 160 041 e-mail: info@restauraceplevel.cz www.restauraceplevel.cz Když člověk prochází Krymskou ulicí ve...
9. 10. 2013 ▪ 4 min. čtení

Kavárna, střed světa

Místo intelektuálního setkávání i kvasu, politické shromaždiště, klubovna... Všechny tyto přídomky si zasloužily nejen kavárny prvorepublikové,...
4. 10. 2013 ▪ 13 min. čtení

Outdoorová čočka

Proti penízkům klasické hnědé čočky je ta červená trošku drobnější, liší se nejen barvou, ale taky chutí a hlavně dobou, kterou musí strávit na...
4. 10. 2013 ▪ 4 min. čtení

Bibimbap na faře

Bibimbap Křižíkova 7, Praha 8 Tel.: 737 917 956 e-mail: angeluslee@naver.com www.bibimbap.cz Bibimbap je slovo jako z dětské říkanky. Mohla by...
2. 10. 2013 ▪ 4 min. čtení

Polenta, nebo žganci

Kukuřičná mouka je surovinou, která má nezastupitelné místo především v mexické a jihoevropské kuchyni. Na Balkáně z ní dělají hlavně kaši, v...
27. 9. 2013 ▪ 4 min. čtení

Na výhled a na pivo

T-anker OD Kotva, 5. patro, náměstí Republiky 8, Praha 1 Tel.: 722 445 474 e-mail: info@t-anker.cz www.t-anker.cz Jsou města, kde se restaurace...
25. 9. 2013 ▪ 4 min. čtení

Chuť léta v ústech

Stačí jedna salátová okurka, pár snítek máty a několik limetek a během hodiny můžete servírovat osvěžující pití, které vám v prvních podzimních...
20. 9. 2013 ▪ 4 min. čtení

Boršč na babí léto

Litevská kuchyně je vydatná jak obřími porcemi, tak surovinami, které jsou tučné, hutné a syté. Pokud ji chcete ochutnat z jiné stránky, než...
13. 9. 2013 ▪ 4 min. čtení

Žemle navíc

Le Camille Štefánikova 8, Praha 5 tel.: 731 439 713 e-mail.: lecamille@email.cz Některé části měst se v jistých chvílích doslova proměňují před...
16. 9. 2013 ▪ 4 min. čtení

Dáte si kyselo, nebo kúsky?

Haná, Valašsko, Chodsko, Pošumaví, Podkrkonoší... Národopisné regiony jsou jeden gastronomický unikát vedle druhého. V každém najdete spoustu...
6. 9. 2013 ▪ 13 min. čtení

Gule z Gavaliera

Gavalier Námestie sv. Trojice 14, Banská Štiavnica tel.: +421 903 802 226 www.gavalier.com Mám pocit, že lidstvo se dělí na dvě poloviny: na ty,...
4. 9. 2013 ▪ 4 min. čtení

České oběti Himálaje

Patřili k nejlepším horolezcům střední Evropy, jejich odvážné výstupy k vrcholkům sledovali ostatní se zadrženým dechem. Osmitisícovky je...
30. 8. 2013 ▪ 7 min. čtení

Borůvky v lahvi

Modrá pusa od borůvek patří k létu stejně jako bezinková limonáda nebo jahodové knedlíky. Když se sezona těchto aromatických bobulek začne...
30. 8. 2013 ▪ 4 min. čtení

Srbské a syrové

Jelica Na Zlíchově 35, Praha 5 tel.: 251 555 536 e-mail: jelica@email.cz www.jelica.cz Když procházíte pražským Zlíchovem, dýchne na vás cosi...
28. 8. 2013 ▪ 4 min. čtení

Srstky neboli chlopáčke

Angrešt patří k sezonnímu ovoci, na nějaké velké mrazení nebo zavařování se zrovna nehodí. Pokud jej nechcete proměnit pouze v tradiční džem či...
23. 8. 2013 ▪ 4 min. čtení

Mengusovská na talíři

Mengusovská dolina patří ve Vysokých Tatrách k těm, jimiž každý rok projdou tisíce lidí, a neztrácí přitom punc horské divočiny.Pěšinou tu...
21. 8. 2013 ▪ 4 min. čtení

Bublanina pro tetičku

Patří k nejjednodušším a nejrychlejším receptům, jaké existují, a proto se hodí pro případ nečekaných návštěv. Zároveň může mít tolik podob, že...
9. 8. 2013 ▪ 4 min. čtení

Industriál nedáme

Ještě před patnácti lety industriální památky zajímaly jen pár odborníků a široká veřejnost je vnímala spíš jako nepřitažlivé relikty minulosti....
2. 8. 2013 ▪ 14 min. čtení