Steaky dnes mají své rodokmeny a pro jejich milovníky je důležité, čím se jejich nositel živil. Laici se baví divokými diskusemi o rozdílech a výhodách mokrého a suchého zrání masa. Zajímáme se o to, z jakého regionu pijeme kávu a proč, a při pití piva si píšeme poznámky k jeho chuti i vůni. Jídlo je prostě žhavé téma. A už dávno nejde jen o naplnění žaludku. Očekáváme pořádný zážitek.

Restaurace lékaře Miguela Sancheze Romery, kterou otevřel loni na podzim v New Yorku, rozdělila kritiky i milovníky jídla na dva tábory. V jedněch vyvolala nevoli, například kvůli troufalému párování jídla s vodou místo s vínem či astronomické ceně nabízeného degustačního menu 245 dolarů za osobu. Ovšem obdivné a oslavné ódy z úst druhých vypovídají o opravdu unikátním zážitku.