Chvála krávy. Kdyby jí nebylo, neznali bychom šťavnaté steaky ani voňavou svíčkovou. A ještě spoustu dalších zajímavých věcí. Tam, kde to s hovězím opravdu umějí, se dá třeba steak ochutnávat na desítky různých způsobů, i když je grilovaný a kořeněný stejně. Protože roštěná není svíčková, pupek není oříšek a hrudí není oponka.

Kde začít? Nejlépe od začátku. Šťavnatý steak, který se rozpadá na jazyku, by podle Vlastimila Laciny z pražské restaurace Čestr nebyl, kdyby se masu nedostalo čtyř základních věcí: "Zvíře musí mít dobrý život, dobrou smrt, dobrého řezníka a pak kuchaře, který ho nezkazí. Jakmile je jen jedna z těch věcí špatně, nebude to fungovat."

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se