Entrée: Olomouc

Líbí se mi celý koncept, ale vyzdvihl bych obsluhu. Když jsem tam byl na večeři, obsluhovala mě holčina, která dokázala jídlo odprezentovat tak, že jsem jim ji skoro záviděl. Existuje spousta restaurací, kde špičkové jídlo shodí slabá obsluha. V Entrée to ale rozhodně neplatí, vysvětluje Radek Kašpárek, proč do svého výběru zařadil tuto olomouckou perlu. Otevřela teprve loni v listopadu, ale dokázala na sebe strhnout pozornost gourmetů z celé republiky.

V čele kuchyně stojí devětadvacetiletý Přemek Forejt, který tři roky pracoval v londýnské michelinské restauraci L'Autre Pied a poté dva roky v brněnském Koishi. Svůj odvážný kulinářský rukopis ale mladý muž s barevně potetovanými pažemi a prestižkami na nohou odkryl právě až v olomouckém Entrée. Nemá rád mantinely, takže hosté na talíři mohou najít cokoliv od zahraničních surovin přes olomoucké tvarůžky po zmrzlinu z cibule. Jídelní lístek je sestavený podle čtyř přírodních elementů: zahrada (bezmasé pokrmy), voda (ryby), země (maso) a nebe (dezerty).

Podnět k netradičnímu uspořádání menu našel v knize australského šéfkuchaře Petera Gilmora Jídlo inspirované přírodou. Ostatně přírodní prvek je v Entrée jasně patrný. Když vstoupíte, 

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.