Domácí sýr, syrovátka, řepa, černý ořech
"Úplná klasika − jako svíčková s houskovým knedlíkem. Snažíme se ji udělat jinak, o tom je koneckonců i náš koncept. Sýr si vyrábíme ve Fieldu sami z kozího mléka, které nám dodává farma Krasolesí. Z vlastního višňového moštu pak děláme tenké plátky, do nichž se sýr následně roluje. Doplníme to jemným pyré z červené řepy a plátky nakládaných černých ořechů. Chuť zakulatí zredukovaný zeleninový vývar s ořechovým olejem a přepuštěným hnědým máslem. That's all."

Domácí sýr, syrovátka, řepa, černý ořech

 

Husí játra, vínovice, višeň, pistácie
"Největším fanouškem tohoto pokrmu je spoluzakladatel Fieldu Michal Šaňák, říká tomu nutella. Mimo jiné kvůli jemně sametové konzistenci. Játrový krém se ukrývá pod tenkou vrstvou višňového gelu a nakládané hořčice. Pokrm doprovází zmrzlina z vínovice, kterou jsem vymyslel vlastně z nouze, v rámci chuťové hry se ale ukázala být skvělým spoluhráčem. K játrům podáváme briošku a domácí šťávu s grepu, borůvek anebo černého rybízu. Dohromady je to vážně pecka."

Husí játra, vínovice, višeň, pistácie

 

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se