Říká se, že máj je lásky čas. A protože na světě údajně neexistuje upřímnější láska než láska lidí k jídlu, rozhodli jsme se květnové číslo magazínu PROČ NE?! věnovat právě jemu. Anebo lépe řečeno těm, kteří jídlo milují ještě o něco víc než my ostatní. Třeba gastrofyzikovi Charlesi Spenceovi z Oxfordské univerzity. Byl to právě on, komu se před časem podařilo odhalit, proč si lidé na palubě letadla často objednávají rajčatový džus, byť by po něm na zemi ani nesáhli. Během rozhovoru nám mimo jiné také prozradil, že jídlo je jednou ze dvou lidských činností, při níž zapojujeme naprosto všechny smysly. Napadá vás, která je ta druhá? Správně, sex.

Noc plnou vášně by zajisté mnozí gurmáni s chutí obětovali za stůl v berlínské restauraci Tima Raueho. Jenže mají smůlu. Od chvíle, kdy o něm Netflix natočil svůj dokumentární pořad Chef's Table, je Tim beznadějně "vybookovaný". Pro nás si však naštěstí ještě chvilku našel a během polední přestávky nám prozradil, jak se z člena obávaného kreuzbergského gangu vypracoval až na majitele jedné z nejlepších restaurací zeměkoule.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.