Mám před sebou na cestě po Česku a jeho gastromapováním důležitý milník, a to videopodobu svých reportů. Poběží to přes web magazínu PROČ NE?! a koncept bude jednoduchý: vyberu 52 podniků, jež podle mě stojí za to, abyste je navštívili a klidně si do nich i zajeli. Bude to 52 tipů na 52 týdnů, taková roční porce! V knižní podobě bude následovat 52 receptů z oněch vybraných restaurací, bister a kaváren, srdeční jídla, pod které se jejich šéfkuchaři podepíšou. Knížka v měkké vazbě vhodná na jakoukoliv cestu doporučí dalších 350 míst, kde se nespálíte. Čtenáře zajímají příběhy. Hlavně tam, kde by je člověk nečekal. Přesně po nich půjdu. Níže jsou příběhy, jež se mi přihodily minulý měsíc a kterým jsem dal své #jídlove.

-CAROLINA NA BEZDĚZU-

jarvis_59c51f45498e2987e00728dd.jpeg
Foto: Lukáš Hejlík

Pokud chcete zabít dvě krásné a tučné mouchy jednou ranou, zkuste se vydat do konce října na Bezděz. Cesta k němu je nekonečně krásná, stejně jako samotný hrad. Jasně, můžete si pak dát pod hradem smažené polotovary, ale proč nezajít do taverny s originálním názvem: S láskou Karel. Ano, už víte, kdo a jak to dělá, a já prozradím co. Hovězí burgery z choťovické farmy. U spicy verze vám dá Karel vybrat z papriček Habanero, Carolina Reaper nebo Naga Jolokia, housky má nádherně křupavé, mayo jemně sladkokyselou, maso na hrubo mleté a stále šťavnaté, k tomu pečené rozmarýnové brambory. Ta láska tu chutná. Mohu to na sebe prozradit? O. K., já vlastně přijel kvůli Karlovi a na Bězdězu nebyl!

-MYŠÁK ZE TŘETÍ VLNY-

jarvis_59c51f45498e2987e00728e5.jpeg
Foto: Lukáš Hejlík
Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se