Nikdy jsem neměla ráda whisky, což není úplně ideální předpoklad pro účast na akci, která vám má poodhalit tajemství míchání tohoto nápoje. Ne že bych k ní chovala vyložený odpor. Vždycky mi připadala velmi sexy, zvlášť v broušené křišťálové karafě. A vždycky jsem doufala, že jednou přijde den, kdy někdo z mé tváře strhne roušku nevědomosti a naučí mě ji pít. Nelehký úkol na sebe vzal Zdeněk Kortiš, majitel olomouckého podniku The Black Stuff Irish Pub & Whisky Bar, jednoho z nejlepších pubů v republice, a ambasador whisky Chivas Regal. Tak schválně.

Přede mnou na stole stojí několik různých skleniček, odměrný válec, míchátka a pět různých vzorků whisky vyrobených v různých koutech Skotska. Její příběh se začal psát v roce 1801, kdy si bratři James a John Chivasovi založili v Aberdeenu obchod Emporium s lahůdkami a prémiovým zbožím. Včetně whisky. "Všimli si ale, že výrazné single malt whisky nejdou příliš na odbyt a kupí se jim ve skladu. Začali proto experimentovat s mícháním uleželých sladových a obilných whisky," vysvětluje Kortiš.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.