Co je nového na českomoravské gastroscéně? Co mě praštilo do nosu jako tři oříšky Popelku? Vlastně čtyři! Níže dávám k dobru čtveřici tipů na to, kam zavítat, u čeho nechybět, co bude letos diktovat gastrotrend nejenom v Praze, ale i v Brně, Ostravě a Českých Budějovicích. Všechny spojuje nabídka, jež skvěle reprezentuje podnik a jeho město ve světle roku 2018. Mimochodem na všech čtyřech místech můžete excelentní jídlo spojit s úžasnými drinky. Tak pojďte na to a dobrou chuť.

SIA

jarvis_5aa6a0f1498ee282c32a32c8.jpeg

Obrovský projekt úspěšné sítě Together, která stojí i za Potrefenými husami, Bruxxem, Parlamentem, Cukrářem Skálou a připravuje gigantický Šporkovský pivovar, se jmenuje jednoduše Sia. Na označení "SaSaZu v centru" tady budou již značně alergičtí, ale opravdu vás to napadne. Velký členitý prostor přes tři patra, kuchyně, do níž více než vidíte, chaos asijského tržiště a především šéfkuchař Jiří Štift. Málokdo je na asijskou kuchyni povolanější. Zkuste cokoliv z pekingské kachny. Ty tu visí ve vitrínách před i po (pečení). A co teprve vyzkoušet pompézního Sia kraba. A rozhodně i nějaký drink, třeba Hongkong Street. Sem se budete rádi vracet.