Cílem projektu pojmenovaném CO-Living je znovu probudit ve společnosti touhu po reálné komunikaci s okolím, vytváření komunity i schopnosti pomáhat i těm, které osobně tolik neznáme. Architekti a designéři Khoa Vu a Wilson Harkhono se rozhodli začít u základů - u místa, kde člověk bydlí, a kde také tráví nejvíce času.

Projekt je založen na tom, že obyvatelé souboru navzájem propojených bytů jsou v permanentním vzájemném kontaktu. Každý sice má svůj vlastní byt a své pokoje, nicméně celý bytový dům není oddělen žádnými dveřmi. Součástí jsou také doslova sdílené venkovní i vnitřní prostory. Některé zdi jednotlivých bytů navíc mají okna vedoucí k sousedům. Jednotlivé "buňky" mohou fungovat samostatně jako volně stojící dům, ale mohou také tvořit celé sídliště.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.