Kam tihle food nadšenci přijdou, tam je slyšet dlouhý zvonivý smích i neustálé popichování. A pokaždé je u toho také dobré jídlo a pití. Když před několika lety slavil Lukáš Hejlík narozeniny, nestíhal připravit občerstvení pro všechny pozvané. Poprosil proto své kamarády, aby mu pomohli a něco uvařili. Přesně tak nenápadně vznikal Gastrokroužek. Všichni jeho členové se mezi jídlem pohybují už několik let, Jana Králíková má blog Zásadně zdravě, Markétu Pavleje všichni znají spíše jako Kitchenette, Mariku a Jirku Kučovy zase jako Manžely v kuchyni, Darinu Křivánkovou z jejích recenzí a Lukáše Hejlíka jako vášnivého sběratele dobrých chutí, jak dokazuje ve svém projektu Gastromapa, hojně sdíleném na sociálních sítích. Z příjemných setkání nad dobrým jídlem vznikla společná kuchařka s názvem Gastrokroužek. V knize je osmdesátka receptů a společně se vařilo na více než zajímavých místech: o dušičkách společně vyrazili na faru, na podzim na vinici, v zimě na hory, na Velikonoce na chalupu, připravili letní mejdan na hausbótu, grilovali na koňském pólu a vařili i ve školní jídelně. Všechny výlety za jídlem zachytila do kuchařky fotografka Lucie Fenclová.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.