Když rodák z Remeše v roce 1843 vlastní výrobu spouštěl, chtěl nabízet každý rok jen to nejlepší víno bez ohledu na výkyvy počasí − tak, aby si všechna vína byla rovna. K tomu bylo nutné upřednostnit kvalitu před kvantitou a poctivě ovládnout vinařské řemeslo. Jeho základem je v případě Krugu umění přeměnit úrodu jedné viniční trati do samostatného vína a sledovat jeho jedinečný charakter, než padne rozhodnutí o zahájení scelování. Na celý proces v současné době dohlíží již šestá generace rodiny Krugových.

Každá lahev šampaňského má navíc na zadní etiketě šestimístné identifikační číslo, po jehož zadání se na webových stránkách značky dozvíte nejen to, odkud pochází, ale i s čím jej párovat a jak jej ideálně skladovat a servírovat. Nebo si můžete pořídit luxusní kulinářskou knihu, která vychází společně s touto limitovanou edicí. Každý rok šampaňský dům vybere jednu jedinou ingredienci, kterou se slavným vínem páruje. V minulých letech to byly houby, vejce nebo brambory. Letos vybral rybu. V dubnu se tak na Mallorce potkalo 12 kulinářských špiček, aby se při ranním rybolovu inspirovaly k tvorbě vlastních receptů. Výsledkem jsou originální rybí pokrmy od každého ze šéfkuchařů, dokonale napárované k šampaňskému Krug Grande Cuvée a nově také Krug Rosé. Celá výprava za inspirací je pečlivě zdokumentována právě ve výroční knize nazvané Tails of the Sea neboli Ploutve z moře.