Broken Coconut

Tohle trendy bistro jako by vypadlo z instagramového feedu. Na jedné stěně neonový nápis Eat pretty, druhá je posetá slaměnými klobouky různých kultur. Stejně cool jsou i místní jídla, nejčastěji podávaná jako populární bowls, tedy misky s úhledně naservírovanými surovinami. Hlavní roli tu hrají superpotraviny, ať si tedy dáte cokoliv, bude to zdravé. V nabídce jsou syrové ryby, černá rýže, zázvor, sladké brambory, avokádo, soba nudle, sezamová semínka, krevety, ale i organické kuře nebo hovězí steak. Nechybí snídaně z vajíček z farmy nebo nápadité saláty. K pití jsou populární čerstvé míchané šťávy třeba z kokosové vody, máty a okurky nebo kadeřávku, zázvoru a zeleného jablka. "Výhodou je, že mám tenhle podnik jen pár ulic od mé domovské agentury, takže sem často chodíme na schůzky třeba s mým agentem nebo na oběd s Míšou Kociánovou. Nejraději mám jejich poke bowls," doporučuje Linda variantu misky s rybou.

15 East 4th Street, New York

jarvis_5c068665498e6a73a0b395c6.jpeg
Foto: David Surowiecki
jarvis_5c068668498e6a73a0b395cf.jpeg
Foto: David Surowiecki
jarvis_5c06866b498ec86e3873b2f4.jpeg
Foto: David Surowiecki

Bastille Boutique

"Květiny si kupuji každý týden. Miluju mít čerstvé květy v každém pokoji v bytě. Úplně ho potom rozzáří, navodí příjemnou atmosférou a provoní. Nejraději mám pivoňky a lilie," říká Linda, která si pro květiny nejraději chodí do butikového květinářství Bastille. Půvabná prodejna sídlí v oblíbeném Chelsea Marketu ve společnosti nejrůznějších designových obchodů, restaurací a kaváren.

75 9th Avenue, New York

jarvis_5c068712498ec86e3873b32a.jpeg
Foto: David Surowiecki

Katz Delikatessen

Fronta u nejslavnějšího pastrami bistra v New Yorku, které na křižovatce East Houston a Ludlow Street funguje nepřetržitě od roku 1888, se leckdy zdá nekonečná. Desítkám a stovkám lidí ale za to čekání stojí. "Chodím sem většinou v sobotu na pastrami sendvič, je to už taková tradice. Nepamatuji si přesně, kdo mě sem vzal poprvé, ale je to místo, kam chodí většina mých známých," vysvětluje Linda. Pastrami je delikatesa z konzervovaného libového masa, obvykle z hovězího hrudí nebo pupečního žebra, která se podává tradičně na žitném chlebu s nakládanou okurkou. Jídlo se vydává u pultů, kde řezníci krájí maso přímo do sendvičů. Dřevěné stěny jsou poseté fotografiemi slavných osobností, které si tu na pastrami pochutnávaly, stejně jako dobovými letáčky odkazujícími na tuto lahůdku. O tom, že jde skutečně o fenomén, svědčí fakt, že se tu týdně spotřebuje 6800 kilogramů masa.

Zbývá vám ještě 60 % článku

Co se dočtete dál

  • Kam chodí Linda Vojtová cvičit?
  • Kde je její oblíbené kadeřnictví?
  • A proč si oblíbila matchu?
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se