Láska že prochází žaludkem? Žaludek často prověří lásku! Valentýnské menu začíná být ohranou písní, přesto každý moment, kdy restaurace reagují, mění a vymýšlí, je super, stejně jako každý důvod, který lidi přiměje udělat si hezký večer. Teď už se jen domluvit, kam to bude.

7. února 2019 v jednom obýváku:
"Miláčku, co budeme dělat na Valentýna?"
"Ty jo, pravda, už je to zase tady."
"Máš nějaký nápad? Zůstanem ve městě nebo to spojíme s víkendem někde?"
"Mrknu, co radí Hejlík, neva?"
"Nevadí. Ale tvař se, že to byl tvůj nápad, jo?"
"Tak jasný!"

#gastromapalukasehejlika

@lukashejlik

V PRAZE NA KOPCI

jarvis_5c546a5a498e40fdfd2c6caf.jpeg

Kdybychom chtěli zůstat v Praze a zároveň se trochu "ztratit", můžeme do restaurace Na Kopci. Podnik čtyř kamarádů je opravdu na kopci, na Kesnerce na pražském Smíchově. Tady se ti bude líbit, vede to tu opravdu veselá partička, Titus a Marek Eliášovi, Jan Turek a Petr Vlk. Jsou maximálně sehraní, a proto se sem za nimi na kopec lidé rádi vydrápou. Je také za čím! Famózní kuchyně, která kombinuje francouzské a české základy, báječný servis a naprosto uvolněná familiární atmosféra. Začneme humřím koktejlem, pak je tu křepelka s foie gras a hruškou, svíčková z tresky s šafránovým rizotem nebo rolovaná telecí líčka s lanýžovou omáčkou a pastinákem. To je pěkné, ne?

VÝLET NA KOVÁRNU

jarvis_5c546a7e498e678d7a70ba4a.jpeg

Taky můžeme dát výlet, jen na otočku. Frýdštejn bude krásný hlavně v létě, ale výhled ze zimní zahrady na Kovárně bude nádherný kdykoliv. Když bude jasno, uvidíme až na Ještěd. Stavení přitom málem dopadlo jako zřícenina hradu Frýdštejn. Ale koupili ho bráchové Cidlinští, známí muzikanti, vzali si hypotéky a pustili se do rekonstrukce. Jako první pracovali s Josper Grillem, který funguje při vysoké teplotě jako gril i trouba. Na něm budou dělat určitě i valentýnský steak ze svíčkové s foie gras a černým lanýžem. Jako předkrm budou mít tartar z čerstvého tuňáka a sladkou tečkou bude red velvet dort.