Stavba, která mi vzala dech, bylo Guggenheimovo muzeum v Bilbau od Franka Gehryho. Je úžasným příkladem dekonstruktivismu a fascinovala mě hlavně fasáda z titanu, která mění barvy v odlesku slunce. Je zajímavé, že stavba byla dokončena jen o rok později než pražský Tančící dům.
Guggenheimovo muzeum, Abandoibarra Etorb. 2, Bilbao
Naposledy jsem se výborně najedla v Itálii, kterou miluji a kde jsem mnoho let žila. Jejich kuchyně mě nikdy neomrzí. Nedávno mě v restauraci Lido 84 na Lago di Garda nadchl pokrm Rigatoni Cacio e Pepe in Vescica di Maiale, což zní děsivě, protože jsou to těstoviny, které se vaří ve vepřovém střívku. Když ale překonáte počáteční ostych a poslechnete šéfkuchaře Riccarda, čeká vás skvělý gurmánský zážitek.
Při nedávné návštěvě Milána jsem opět zavítala do své oblíbené Langosteria Bistrot 10, kde vás nezklame nic z jídelního lístku zaměřeného na ryby.
Ristorante Lido 84, Corso Zanardelli, 196, 25083 Gardone Riviera
Langosteria Bistrot, Via Privata Bobbio, 2, 20144 Milano