Pohodlně se usadit do křesla, vzít nejlepší whisky, nalít si skleničku a nechat chuť převalovat v ústech. Jaký lepší relax si lze na dlouhé zimní večery představit? A co teprve kdyby ta whisky byla vaší vlastní výroby… Přitom stačí málo a doopravdy může být. Značka Chivas Regal totiž znovu pořádá sérii zážitkových workshopů The Blend, které umožní komukoliv, kdo má zájem, nahlédnout do jedinečného světa umění míchání skotské whisky.

Chivas Regal stála u zrodu kategorie luxusních whisky. Má výjimečnou chuť, jedinečný styl − a právem je považována za ikonu v odvětví míchaných whisky. Workshop The Blend poodhaluje její historii a výrobní procesy, stejně tak jako um tzv. master blenderů stojících za jejím celosvětovým úspěchem. Blendování neboli míchání whisky, je sofistikovaný proces, při kterém master blender míchá obilné a single malt whisky tak, aby jednotlivé složky byly v dokonalém souladu.

Můžete si to zkusit. Workshop začíná welcome drinkem a občerstvením v ostrovním stylu, k němuž whisky pochopitelně dokonale ladí. Poté se slova ujme Zdeněk Kortiš, jeden z předních odborníků v oboru. Provede účastníky historií skotské whisky, vysvětlí rozdíly mezi grain a single malt whisky, povypráví o její výrobě, o chuťových profilech a rolích, které hrají v procesu blendování.

Pak přichází na řadu to nejlepší: řízená ochutnávka blendovacího portfolia zahrnující grain a single malt whisky, nově rozšířené o Aberlour a'Bunadh v sudové síle nebo The Glenlivet Nadurra First Fill Selection. K získání porovnání pro následné blendování hosté ochutnají také whisky Chivas Regal včetně prémiové Chivas 18.

A nakonec nastává příležitost všechny nově nabyté znalosti využít a namíchat si vlastní unikátní whisky v množství 150 ml, kterou si každý účastník i s razítkem a pečetí Zdeňka Kortiše může odnést domů.

Informace o termínech a vstupenky na jednotlivé workshopy (cena 800 korun) na www.theblend.cz nebo na www.goout.net.

Whisky Chivas Regal
Foto: archiv značky Chivas Regal
Whisky Chivas Regal
Foto: archiv značky Chivas Regal