Bílá rajčatová polévka s pečenou krevetou, nakládaný losos, divoká kambala s květákovým pyré a oříškovým máslem nebo sýrová zmrzlina. Hosté restaurace V Zátiší mají tento týden příležitost ochutnat šestichodové menu plné nečekaných kombinací.
Na svědomí ho má šéfkuchař Bernhard Reiser, jehož podniky patří v Německu mezi špičku. První restaurace získala michelinskou hvězdu rok po otevření, na stejné ocenění dosáhla i jeho stávající restaurace REISTER ve Würzburgu. Usměvavý šedovlasý kuchař tam uplatňuje nejen svůj kuchařský um, ale i bohaté vinařské znalosti: vinný lístek restaurace čítá více než 300 položek.
Reiser se věnuje i speciální výživě. Stará se o jídelníček národního fotbalového týmu žen a spolupracuje s místní nemocnicí, kde vyvíjí unikátní stravovací plán pro lidi s rakovinou. Své kulinářské zkušenosti sepsal v knize, která vyjde letos v březnu.
Pokud si chcete na jeho pokrmech pochutnat, pak neváhejte, menu bude V Zátiší k dispozici jen do pátku. Dáte-li mu šanci, nebudete litovat.
Francký cross-over Bernaharda Reisera
- Bílá rajčatová polévka, pečená kreveta, parmazánové krutony
- Nakládaný Ōra King losos, polníček, mandarinka, chilli
- Divoká kambala, květákové pyré, oříškové máslo, Imperial kaviár, pórek
- Srnčí hřbet v chlebu, tuřín, kadeřávek, brusinky
- Zmrzlina ze sýru Fourme d´Ambert, vlašské ořechy
- Císařský trhanec, rozmarýnovo-jablečné sabayone, zmrzlina z tonka fazole