Bílá rajčatová polévka s pečenou krevetou, nakládaný losos, divoká kambala s květákovým pyré a oříškovým máslem nebo sýrová zmrzlina. Hosté restaurace V Zátiší mají tento týden příležitost ochutnat šestichodové menu plné nečekaných kombinací.

Bernhard Reiser
Foto: Archiv restaurace V Zátiší

Na svědomí ho má šéfkuchař Bernhard Reiser, jehož podniky patří v Německu mezi špičku. První restaurace získala michelinskou hvězdu rok po otevření, na stejné ocenění dosáhla i jeho stávající restaurace REISTER ve Würzburgu. Usměvavý šedovlasý kuchař tam uplatňuje nejen svůj kuchařský um, ale i bohaté vinařské znalosti: vinný lístek restaurace čítá více než 300 položek.

Reiser se věnuje i speciální výživě. Stará se o jídelníček národního fotbalového týmu žen a spolupracuje s místní nemocnicí, kde vyvíjí unikátní stravovací plán pro lidi s rakovinou. Své kulinářské zkušenosti sepsal v knize, která vyjde letos v březnu.

Pokud si chcete na jeho pokrmech pochutnat, pak neváhejte, menu bude V Zátiší k dispozici jen do pátku. Dáte-li mu šanci, nebudete litovat.

Francký cross-over Bernaharda Reisera

  • Bílá rajčatová polévka, pečená kreveta, parmazánové krutony
  • Nakládaný Ōra King losos, polníček, mandarinka, chilli
  • Divoká kambala, květákové pyré, oříškové máslo, Imperial kaviár, pórek
  • Srnčí hřbet v chlebu, tuřín, kadeřávek, brusinky
  • Zmrzlina ze sýru Fourme d´Ambert, vlašské ořechy
  • Císařský trhanec, rozmarýnovo-jablečné sabayone, zmrzlina z tonka fazole
Srnčí hřbet v chlebu, tuřín, kadeřávek, brusinky
Foto: Archiv restaurace V Zátiší