V horkém indickém Džajpuru se počátkem roku sešla vybraná společnost. Přijelo sem jedenáct šéfkuchařů s jasným cílem: prozkoumat všechny vlastnosti cibule, aby ji pak dokázali co nejlahodněji spárovat s prestižním šampaňským Krug.

Proč si pro svou misi vybrali zrovna "růžové město"? Právě z asijského kontinentu cibule pochází. A pozorovat rušnou a barvitou kulturu Džajpuru, setkávat se s místními farmáři, kteří objevují jedinečný charakter červené, bílé a žluté cibule i jarní cibulky a umně ho kombinují ve vyhlášených pokrmech, znělo jako ideální plán. Vždyť právě tuto filozofii šampaňskému domu vtiskl jeho zakladatel Joseph Krug: důkladně pozorovat každý detail.

Po fázi sbírání poznatků následoval hromadný brainstorming. Kromě šéfkuchařů se ho účastnili i Julie Cavilová, sklepmistryně Krugu, a její předchůdce Éric Lebel. Z něj vzešla sada kreativních receptů, které dokonale ladí ke sklence Krug Rosé nebo Krug Grande Cuvée, které se letos dočkalo již 168. edice.

Krug hledá nečekané chuťové kombinace, které může přinést propojení s jednoduchou, celosvětově dostupnou ingrediencí již pošesté v řadě. Po bramboře, vajíčku, houbě, rybě a paprice přišla nyní na řadu cibule. Výsledné pokrmy jsou na menu nejvýznamnějších světových restaurací i ve speciální kuchařské knize I Gotta Peelin', která krásnými fotkami a dokonalými recepty celou iniciativu dokumentuje. Tak si otevřete lahev a sbírejte inspiraci na letní gurmánské zážitky.