Dva mladí a krásní Slováci, Zuzka a Peter, začali nevinně a jen na zkoušku v listopadu 2016. Od začátku to dělali dobře a okamžitě nastala mela. Dodnes vzpomínají, jak přišlo asi tak desetkrát víc lidí, než čekali. Nicméně dali to a lidé k nim chodí dodnes.

Nechali si na zakázku postavit přívěs, který parkuje na Zelném rynku, kde už po desetiletí tetky prodávají zeleninu. Būcheck najdete snadno, jděte opravdu podle fronty. Peterovou největší peckou je právě pečený bůček, který si sám jezdí vybírat do Masa Klouda, servíruje ho s arašídy, hoisin omáčkou a koriandrem.

Dělá také famózní trhané vepřové a hodně na grilu obrací i sýr. Slavné jsou jejich hrancle smažené v sádle, těch udělají za den třeba i sedmdesát kilo. Jídel na menu není moc a stejně máte problém, protože chcete zkusit všechna. Stejně jako sladké. Zuzka aka madam Dezertína na každý den peče doslova odzbrojující dorty.

I přestože si ve foodtrucku vytrpíte obrovskou kosu, stejně jako v létě gigantický pařák, v době okénkové se ukazuje, že tahle pouliční svoboda dává smysl. Tedy pokud vás nechají někde parkovat. Tohle má Būcheck naštěstí pořešené, a tak se logicky stal koloritem jakékoliv návštěvy Brna mnoha foodies.

Būcheck
Zelný trh 18, Brno
@bucheckbrno

Ale baví i štamgasty, protože Peter si s jídly v housce neskutečně hraje. Je schopný tam dát vepřové koleno s křenovou pěnou. Umí udělat osso bucco, mac'n'cheese, to všechno fakt pořád v bulce. Lidé milují jeho verzi "Býkmek", který si Peter odtunil podle legendárního burgeru u McDonald's.

Lukáš Hejlík je gastronomickým nadšencem a autorem knihy Gastromapa Lukáše Hejlíka, 365.

tip: bůček od Maso Klouda, koriandr, arašídy, hoisin omáčka, nakládaná okurka, máslová brioška